WhatsApp: 0031-6200-00677

De omgeving

Home  >>  De omgeving

Frui Vita ligt in Freienhagen, in de gemeente Waldeck. Frui Vita ligt aan de rand van het dorp, u loopt zo de natuur in! De omgeving van Frui Vita is ideaal voor wandelaars. U kunt uw hond met een gerust hart lekker laten rondlopen in de volledig omheinde achtertuin! Geen omkijken naar!

Het dorp Waldeck (op 10 km) is landelijk bekend om zijn locatie aan de Edersee. De voormalige bergstad Waldeck dankt zijn bestaan aan een ridder, die eens op een beboste heuvel hoog boven het Edertal zijn burcht bouwde.

Omdat dit op natuurlijke rotsen opgerichte bastion niet aan alle bedienden plaats bood, ontstond in de onmiddellijke omgeving al snel een nederzetting, de huidige stad Waldeck. Na de bouw van de stuwdam Edertalsperre (1908 – 1914) ontdekten de vakantiegangers de natuurlijke schoonheden van het landschap rond Waldeck.

Majestueus torent de middeleeuwse burcht, schloss Waldeck, bovenop de rots. Hier heeft u een fantastisch uitzicht over de omgeving. Het gemakkelijkst bereikt u de burcht met de Waldecker Bergbahn vanaf de oeverpromenade langs het meer. Andere culturele bezienswaardigheden zijn het historisch centrum van Waldeck en Klooster Marienthal in Netze, een voormalig cisterciënzerinnenklooster, de oude molen in Freienhagen en de ‘Dorfstube’ in Nieder-Werbe.

Heuvellandschap in de omgeving van Vakantiehuis Frui Vita

Heuvellandschap in de omgeving van Vakantiehuis Frui Vita

Wat is er te doen in de buurt van Frui Vita?

Vakantiehuis Frui Vita ligt in de gemeente Waldeck en midden in vakantieregio Edersee. Hieronder een aantal bezienswaardigheden:

Veel informatie over de omgeving van Frui Vita vind je hier: http://www.edersee.com

 

DutchEnglishGerman